Fri. Oct 18th, 2024

Norge sikret en svært viktig seier mot Østerrike mandag kveld, der Erling Braut Haaland ble matchvinner med sin 2-1-scoring. Kampen på Ullevaal Stadion var avgjørende for Norges posisjon i nasjonsligaen, og mange spillere leverte solide prestasjoner. Her følger en oversikt over spillerbørsen fra kampen, vurdert av NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Ørjan Nyland: 6 Målvakten hadde ikke mye å gjøre i starten av kampen, men kan ikke lastes for Østerrikes utligningsmål. Ballen gikk mellom beina hans, men han gjorde mange kloke valg med ballen i pressede situasjoner. Nyland leverte en imponerende redning på overtid, selv om situasjonen ble avblåst for offside.

Julian Ryerson: 6 Ryerson hadde en gjennomsnittlig kamp på høyresiden, hvor han bidro til å holde bredden i angrep. Imidlertid mistet han konsentrasjonen en kort stund, som nesten førte til en stor sjanse for Østerrike. Offensivt startet han sterkt, men klarte ikke å opprettholde bidragene gjennom hele kampen.

Leo Østigård: 6 Østigård var tilbake som venstre midtstopper etter å ha spilt på høyre i forrige kamp. Han var tøff i duellene, som vanlig, og bidro offensivt med gode langpasninger ut mot høyre.

Andreas Hanche-Olsen: 6 Hanche-Olsen måtte forlate banen etter 26 minutter på grunn av skade. Han spilte med sin vanlige kompromissløse stil, men det var i en duell at skaden oppsto. Det var et synd for både Hanche-Olsen og Norge.

David Møller Wolfe: 6 Wolfe viste god innsats på venstresiden med flere løp og enkelte fine detaljer. Han kunne imidlertid ha bidratt mer i offensiven, spesielt i innleggsfasen, hvor hans gode venstrefot kunne ha blitt bedre utnyttet.

Patrick Berg: 4 Berg fikk aldri satt sitt preg på kampen og ble løpende mye imellom. Han ble byttet ut i pausen til fordel for Thorsby, som kom inn med mer intensitet.

Sander Berge: 5 Berge var involvert i Østerrikes utligning, hvor han kom på etterskudd og bidro til at Sabitzer fikk sjansen til å score. Han klarte ikke å sette sitt preg på kampen slik mange hadde håpet.

Martin Ødegaard: 5 Ødegaard startet kampen i en ny rolle på høyresiden. Han var involvert med ball tidlig, men ble mindre synlig etter hvert. Han fikk en god scoringsmulighet i andre omgang, satt opp av Nusa, men skuddet gikk utenfor. Ødegaard måtte ut etter 65 minutter med en overtråkk.

Felix Horn Myhre: 6 Horn Myhre startet kampen og takket for tilliten ved å score Norges første mål. Han falt litt i kvalitet etter hvert, men bidro bra med ballen før han ble byttet ut i pausen for Nusa.

Alexander Sørloth: 7 Sørloth leverte en solid kamp som spiss, og hans målgivende pasning til Horn Myhre var et høydepunkt. Han viste sin fysiske styrke og dominans tidlig, men forsvant litt utover i kampen. Likevel var han Norges beste spiller.

Erling Braut Haaland: 6 Haaland var ikke like dominerende som forventet, men som alltid gjorde han det som teller mest – å score. Hans 2-1-scoring sikret seieren og førte ham opp til 32 landslagsmål.

Jostein Gundersen: 6 Gundersen kom inn da Hanche-Olsen måtte ut med skade. Han var sent ute til å blokkere Østerrikes utligning, men kan ikke klandres for scoringen. Gundersen vant flere viktige dueller og viste hvorfor offensiv markering er viktig.

Morten Thorsby: 6 Thorsby kom inn for Berg i pausen og ga Norge den nødvendige energien. Han bidro til å løfte lagets spill i andre omgang.

Antonio Nusa: 7 Nusa kom inn for Horn Myhre i pausen og leverte en imponerende omgang. Han satte opp Ødegaard med en pasning som nesten resulterte i scoring og var en konstant trussel med sine raske bevegelser og skarpe raid.

Kristian Thorsvedt: Ikke vurdert Thorsvedt ble byttet inn for Ødegaard i det 66. minutt, men spilte for kort tid til å bli vurdert.

Sondre Langås: Ikke vurdert Langås fikk sin debut da han ble byttet inn for Haaland på overtid. Spilte for kort tid til å bli vurdert