Sun. Sep 8th, 2024

Fotballfans kan være i evig krangel om hvem mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo som fortjener å bli kalt den beste gjennom tidene (GOAT), men den førstnevntes nesten heroiske spill den 15. juli i Miamis Hard Rock Stadium førte Argentina til en historisk seier i Copa America-finalen. Argentina vant 1-0 i sin siste kamp mot Colombia, noe som gjorde dette til deres 16. seier i turneringen.

Det er verdt å merke seg at Messi selv nå har vært en del av to Copa America-seire, den første var tilbake i 2021 da Argentina slo Brasil 1-0. Argentinas seier kom til tross for at Messi pådro seg en alvorlig ankelskade midt i spillet, som satte ham på benken resten av kampen.

Bilder av hans sterkt hovne ankel og hjelpeløse ansikt ble snart oppveid av et smil fra øre til øre da Lautaro Martinez scoret vinnermålet i ekstraomgangene.

Det som gjør denne seieren ekstra spesiell for Messi-fans verden over, er at den har gjort deres fotballhelt til den mest dekorerte spilleren i sportens historie. Ikonisk, minst sagt – og internett er enig.

Å gå tilbake til hva Copa America-seieren betyr for Messi personlig, fotballspilleren har nå overgått den tidligere brasilianske fotballspilleren Dani Alves som avsluttet med 44 trofeer. Copa America-tittelen er også Messis fjerde internasjonale seier for Argentina på 3 år. Mellom 2021 og 2024 har Messi ledet Argentina til å vinne 2 Copa America-titler, 1 FIFA-verdensmesterskap og 1 Finalissima. Selv om fans selvfølgelig fortsatt er bekymret for alvorligheten av ankelskaden Messi pådro seg, er det trygt å si at dette er et øyeblikk for fullstendig feiring.