Fri. Oct 18th, 2024

Forsikringsselskapet Gjensidige har besluttet å avslutte sitt samarbeid både med Norges Friidrettsforbund og Karsten Warholm etter sesongen 2024. Dette ble bekreftet av sponsorsjef Stian Grøstad til NTB.

Nettavisen var først ute med å melde at forsikringsgiganten trekker seg som hovedsponsor for forbundet. Grøstad bekrefter videre at også den personlige avtalen med Warholm vil opphøre.

– Vi har sett på avtalen med Warholm som en integrert del av vårt engasjement innen friidrett. Når vi nå avslutter samarbeidet med friidrettsforbundet, er det ikke naturlig å fortsette med en individuell utøver, sier Grøstad til NTB.

Han understreker at samarbeidet både med forbundet og Warholm har vært svært godt, men at tøffe prioriteringer har ført til denne beslutningen.

Britisk stjerne frykter karriereslutt

Jake Wightman skapte en stor overraskelse da han slo Jakob Ingebrigtsen og ble verdensmester på 1500 meter under VM i Eugene i 2022. Siden den gang har briten slitt med å følge opp suksessen, delvis på grunn av skader.

I et intervju med Athletics Weekly uttrykker Wightman sin bekymring for fremtiden, og innrømmer at skadene har tært på ham.

– Hvis jeg får enda en skade, vet jeg ikke om jeg kan komme tilbake. Det kan være kroppens måte å si at det er nok, sier den 30 år gamle utøveren.

Wightman har vært ute av konkurranse siden juni og gikk dermed glipp av OL i Paris.

Nordås klar for Hytteplanmila

Narve Gilje Nordås har bekreftet at han stiller til start i Hytteplanmila den 19. oktober, ifølge NRK. 26-åringen vant løpet i fjor, som i år også vil fungere som NM på 10 kilometer gateløp.

Treningskameraten Per Svela er også påmeldt, og Karoline Bjerkeli Grøvdal, som i sommer ble europamester på halvmaraton og tok EM-sølv på 5000 meter, vil også delta.

Stjernespekket Bislett Games 2024

Programmet for neste års Bislett Games, som arrangeres 12. juni, er nå klart. Stevnegeneral Steinar Hoen er svært fornøyd med oppsettet, som gir de største stjernene muligheten til å skinne i Diamond League.

– Nesten alle våre beste utøvere har fått sine spesialøvelser på programmet torsdag 12. juni, sier Hoen.

For Jakob Ingebrigtsen og Narve Gilje Nordås står 1500 meter eller én engelsk mil på programmet, med mulighet for å gå opp til 5000 meter dersom de ønsker det.

Karsten Warholm og Amalie Iuel er aktuelle for 400 meter hekk, mens Henriette Jæger vil få sjansen på 400 meter flatt. EM-bronsevinner Marie-Therese Obst stiller i spydkast, og Mondo Duplantis og Sondre Guttormsen er blant stjernene man håper å se i stavsprang.

Også 800 meter vil være tilbake på programmet, med Tobias Grønstad og Ole Jakob Solbu. Karoline Bjerkeli Grøvdal planlegger å løpe 10.000 meter under forstevnet.

Olympisk mester Markus Rooth og EM-sølvvinner Sander Skotheim kan være aktuelle for en spesialtilpasset tre- eller femkamp