• No Bullshit – Just Racing

  Mottoet vårt forteller om ambisjonene våre!

  Om du liker å konkurrere, liker å kjenne smaken av seier og liker spenningen med å ta 0-100 på 2,6 så har vi noe å prate om. Vi jobber for å lage en rå, rask og ren racerbil.

  Shortcar er og skal være enkel å bygge, enkel å eie, enkel å drifte, og vanvittig morsom å kjøre.

  I 2012 er det 50 Shortcar som racer rundt på Norske baner. Vi fått vår første Svenske sjåfør (som har49 harde konkurrenter) og vi vil få flere de neste årene.

  Bilene er standardisert

  Alle Shortcar har samme ramme, samme forstilling, bakstilling, styring, bremser, dempere, karosseri etc. Det er ikke mulig å kjøpe dyrere deler enn de som tilbys som standard til bilen. Det er tre grunner til dette:

  1. Bilene skal være likest mulig i prestasjon når det kommer til deler. Men selv om delene er like, er det mye som skiller bilene fra hverandre når det kommer til hvordan de settes opp for hvert løp.
  2. Utgiftene for den enkelte sjåfør skal være lavest mulig. Når alle vesentlige deler er standardisert vil det ikke være mulig å kjøpe seg opp i kvalitet for å sikre seg en raskere bil.
  3. Sikkerhet. Alle vesentlige deler leveres fra Shortcar. Dette sikrer kvaliteten på delene.

   

   

  Serien er velregulert

  Norgesmesterskapet i Shortcar har et svært stramt regelverk. Sannsynligvis det strammeste av alle klasser.
  Dette er også med på å sikre klasselikhet og holde kostnadene nede.

  Miljøet er inkluderende

  Alle som kjører Shortcar hjelper hverandre. Det er ikke vanskelig å reise på løp alene og be om hjelp når en trenger en hånd ekstra, eller flere om det er nødvendig. Det sosiale miljøet er en viktig faktor for de fleste sjåfører.

  Historien bak Shortcar

  Tommy Kongsten utviklet grunnskissene og ideene til prototypen Shortcar og første prototypen var ferdig våren 2000. Etter dette har flere ildsjeler deltatt for å videreutvikle bilen, serien og senere selskapet Shortcar.

  Det første løpet var Rallycross på Krabyskogen hvor vi deltok som gjesteklasse i 2001 med 4 deltakere. Grunnkonstruksjonen har vært lik siden 2002, og med utallige små forbedringer underveis.
  De er likevel så like at alle biler bruker de samme delene uavhengig av årsmodell.

  Rundetidene utfordres stort sett hvert år. Sjåførene får mer og mer erfaring med oppsett, drift og vedlikehold. Bilene presses hardere og rundetidene går nedover. Vår jobb som konstruktør er ikke lenger å få den til å gå fortere, men å ivareta sikkerhet, delekvalitet og leveransesikkerhet.

  Sjekk http://www.shortcarracing.no/ for mer informasjon om serien og alle sjåførene.
  Du finner også informsjon på:
  http://www.facebook.com/shortcar(Fanpage på Facebook, +3500 fans)
  www.youtube.com/shortcarracing (Filmer og action)

   

  Informasjon

  Vi hører gjerne fra deg. Send oss en melding, så kommer vi tilbake på 2,6.
  1 
  2 
  • Kontaktinformasjon

  • Ring oss gjerne på 952 10 185 om du – lurer på hva Shortcar egentlig er – lurer på å starte med Shortcar – rett og slett er klar for å race rundt i Norges kjappeste bil. Det er fint om telefoner kommer mellom 17.00 og 21.00 (gjelder hele uken; unntatt julaften og slikt). Vil [...]

  • Kontakskjema